سال جدید اغلب زمان مناسبی است که در مورد چیزهایی که می خواهید در زندگی بدست آورید، فکر می کنید. شما ممکن است ایده ای از آرزوهای بزرگ خود داشته باشید، اما برای عملی کردن آنها، گیج شده باشید.

دانستن اینکه دیگران چگونه افراد موفق با این چالش ها روبرو شده اند و مقابله کرده اند، می تواند کمک بزرگی در مواجهه با این نوع چالش ها برای شما باشد. به همین دلیل در این مقاله بر اساس تجربه ای که خودم بعنوان یک کوچ به مراجعین یا سازمان های خود کمک کرده ام  تا اهداف خود را تعریف و مسیری برای رسیدن به آن تعریف کنند، را نوشته ام .


۱-چشم انداز خود را بنویسید 

سعی کنید خواسته و اهداف خود را شفاف کنید.زمانی که خواسته شما شفاف شد حال براساس آن جایگاهی که می خواهید در بلند مدت به آن برسید برای خودتان اهداف قابل اندازه گیری وهمسو با خواسته خود تعریف کنیدو برای آن برنامه ریزی کنید. حال اهداف خود را بر اساس چشم انداز 5 ساله خود تبدیل به اهداف سالانه کنید و در دوره های سه ماهه به اهداف کوچکتر تقسیم کنید و در نهایت به اهداف ماهانه و هفتگی تبدیل کنید.


2-چه کاری را باید شروع کنی و چه کاری را باید متوقف کنی

دو سوال می تواند برای تعیین اهداف مهم باشد: اول اینکه مهمترین کارهایی را که برای دستیابی به اهداف باید انجام دهید چیست و چه کارهایی را نباید انجام دهید؟

دوم اینکه اگر همه کارها خوب پیش برود چه چیزی تغییر می کند؟

۳- هدف های خود را با ارزش های درونی خود همگام کنید. 

یکی از موضوعاتی که در جلسات کوچینگ در زمان هدفگذاری با خیلی از مراجعین اتفاق می افتد این است که با توجه به شرایط جامعه و بمباران خبری و رسانه های اجتماعی ، آنها از هدف هایی صحبت می کنند که اکتسابی بوده و مربوط به ارزشها و نیازهای واقعی آنها در زندگی و کسب وکارشان نیست و من یک اصطلاحی دارم و می گویم شما می خواهید دنبال هدفهای دیگران بروید.

پس در تعیین اهداف خود بسیار دقت کنید و حتماْ قبل از اینکه بخواهید آن را بعنوان هدف نهایی خود در نظر بگیرید با لیست ارزش های وجودی و درونی خودتان آنها را بسنجید که در میانه راه دچار دوگانگی نشوید و از ادامه راه باز نمانید.


۴-انجام کارها در راستای اهداف

دوست دارید در مسیر هدفهایتان چطور پیش بروید و اوضاع چطور باشد؟ برای اینکه بتوانید بهتر آن را درک کنید تصویرسازی کنید.جزئیات مربوط به زمان و نحوه انجام اقداماتی که می توانید فورا انجام دهید را بنویسید هر چقدر برنامه دقیق تر و مشخص تر باشد شروع آن آسانتر است.


۵-چیزهایی که می خواهید را اولویت بندی کنید.

از خودتان بپرسید چه چیزی می خواهید؟ و صدای خود را حالی که به آن پاسخ می دهدید ضبط کنید سپس دوباره به صدای خود گوش کنید و چیزهایی را که گفته اید اولویت بندی کنید.

۶-ایده های خود را بنویسید و آن ها را سازماندهی کنید

ایده های خود را روی یک کاغذ بنویسید و راه حل ها و یا مسیرهایی که برای تحقق آن ها به ذهنتان می رسد را بنویسید 


۷- اقدامات اجرایی را بنویسید.

حال با توجه به ایده ها و مسیرهایی که برای رسیدن به اهداف خود نوشته اید، سعی کنید اقداماتی را بر همین اساس تعریف کنید. اقداماتی که می توانید انجام دهید یا اگر نمی دانید و نیاز به پرس و جو و یاد گرفتن بیشتر دارید آن را در لیست اقدامات خود طرح کنید. حال لازم است با توجه به اقدامات طرح شده اقدامک های روزانه را تا رسیدن به نتیجه بنویسید و به انجام آن ها متعهد باشید.


۸- هر روز اهداف خود را مرور کنید و چرایی خود را بیشتر پیدا کنید.

بعد از نوشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود، لازم است که این اهداف را هرشب قبل از خواب یا هر روز صبح قبل از شروع کار مرور کنید و در مرودش چند دقیقه ای فکر کنید.مرور کردن اهداف باعث یاد آوری آ‌ن به شما می شود و می توانید چرایی های محکم تر و قوی تری را برای اهداف خود پیدا کنید.


نوشته : پیمان امیدوار

کوچ حرفه ای توسعه فردی و کسب و کار 

از فدراسیون جهانی کوچینگ ICF امریکا